4 vajcia, ocot, 300 g makaronov, 100 g vareneho udeneho jazyka, 100 g cedaru, 4 lyzice rajciakoveho pretlaku, 80 g masla, 20 g hladkej muky, 2 dl smotany, zltok, 2 lyzice mlieka, sol
Vajcia rozbijeme a vlejeme do posolenej a okyslenej vriacej vody. Varime pomaly asi 2 a 1/2 minuty. Potom ich drotenou naberackou vyberieme a ponorime na chvilu do studenej vody. Medzitym si uvarime makarony, preplachneme studenou vodou a nechame odkvapkat. Pridame nakrajany udeny jazyk, struhany cedar, rajciakovy pretlak, oprazime na kusku masla, premiesame a rozotrieme do ohnovzdornej misy vymastenej maslom. Uvarene vajcia poukladame na makarony. Z masla a muky si pripravime zlatistu zaprasku, zriedime smotanou a za staleho miesania dobre povarime. Nechame trochu vychladnut, posolime, primiesame zltok rozmiesany s mliekom a trochu postruhaneho cedaru a prelejeme cez vajcia. Posypeme struhanym cedarom a pokvapkame maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára