utorok 28. marca 2017

Julienne - Krémová zeleninová polievka

200 g karotky, 1 kalerab, 2 listy kelu, 1 list mladej kapusty, pazitka, hovadzi alebo telaci vyvar, sol, tuk
Ocistenu karotku a kalerab pokrajame na pozdlzne rezance. Kelove listy a list z mladej kapusty umyjeme pod tecucou vodou a pokrajame na mensie kusky. Vsetku zeleninu oprazime na rozohriatom tuku a udusime do makka. Prilejeme vyvar a povarime na miernom ohni. Do odstavenej polievky pridame nadrobno posekanu cerstvu pazitku. Podla chuti osolime a podavame bez zavarky. Ak ma byt polievka sytejsia, zavarime do nej cestovinovu ryzu. Odporucame pouzit uplne cerstvu zeleninu. Iba vtedy ziska polievka Julienne spravne odtiene lahodnych chuti a prijemnu vonu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára