sobota 4. marca 2017

Bieloruský boršč

300 g hovadzieho msa, 400 g kosti od sunky, 100 g parkov, 350 g cervenej repy, 100 g rajciakoveho pretlaku, 80 g cibule, 100 g mrkvy, 30 g petrzlenu, 30 g bravcovej masti, 20 g cukru, 20 g muky, 1 dl kyslej smotany, ocot, sol, bobkovy list, mlete cierne korenie
Kost a maso uvarime. Mrkvu, petrzlen a cibulu pokrajame, podusime na tuku, pridame rajciakovy pretlak a este asi 15 minut dusime. Cviklu uvarime osobitne v supe, olupeme ju a pokrajame na rezance. Do vyvaru dame pokrajane ocistene zemiaky a nakrajanu cviklu. Pripravime si zaprasku z muky a masti, pridame ju do vyvaru spolu s podusenou zeleninou, bobkovym listom, okorenime a varime este 10 minut. Dochutime cukrom a octom, osolime a mozeme servirovat. Borsc podavame s masom pokrajanym na kusky, parkami pokrajanymi na kolieska a kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára