pondelok 27. marca 2017

Banánové čokoládové rezy

Cesto: 50 g tuku, 150 g praskoveho cukru, balicek vanilkoveho cukru, 4 vajcia, 20 g cokolady, 80 g jemnej struhanky, 130 g krupicovej muky, tuk a muku na plech, 1/2 balicka kypriaceho prasku do peciva, tuhu slahacku
Bananova plnka: 2 dl mlieka, 30 g hladkej muky, 100 g masla, 80 g praskoveho cukru, 30 g cokolady, 300 g bananov
Cesto: Tuk s praskovym a vanilkovym cukrom vymiesame do peny a za staleho miesania po castiach pridavame zltky, potom postruhanu cokoladu, struhanku a muku s pomiesanym praskom do peciva. Pomiesame a napokon pridame tuhy sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymasteny a vysypany plech a vo vopred vyhriatej rure pri teplote 220 stupnov pecieme 35 minut. Upecene cesto vyberieme, nechame vychladnut, potom rozrezeme na 3 rovnake pasy. Jednotlive pasy natrieme bananovou plnkou, potom ich pospajame a vrch natrieme zvyskom plnky a ozdobime tuhou slahackou.
Plnka: V mlieku rozslahame muku a za staleho miesania uvarime hustu kasu. Z masla, cukru a postruhanej cokolady vymiesame hladky krem, do ktoreho primiesame studenu uvarenu kasu  a nakoniec roztlacene banany.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára