pondelok 27. marca 2017

Letná melódia-recept

Cesto: 100 g zmaknuteho masla, 30 g praskoveho cukru, balenie vanilinoveho cukru, balenie skoricoveho cukru, stipka soli, 4 zltky, 4 bielky, 90 g praskoveho cukru, 100 g mleteho maku, 70 g hladkej muky
Krem: 50 ml vody, 1 PL citronovej stavy, balenie zelatiny, 500 ml kyslej smotany, balenie vanilkoveho cukru, 4 PL praskoveho cukru, 250 ml smotany na slahanie, 100 g malin
Zdobenie: 200 g malin, balenie tortoveho zele
Maslo s 30 g praskoveho cukru, vanilinovym a skoricovym cukrom a solou vyslahame do peny. Za staleho miesania postupne pridavame zltky. Bielky s 90 g praskoveho cukru vyslahame dotuha. Sneh opatrne zmiesame do zltkovej peny. Zmiesame mak s mukou, pridame do cesta a vsetko premiesame. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a uhladime. Dame piect do spodnej polovice predhriatej rury. Po upeceni nechame korpus vychladnut vo forme. Krem: Vodu zmiesame s citronovou stavou a namocime do nej zelatinu. Nechame ju napucat. Po napucani zelatinu rozpustime vo vodnom kupeli. Kyslu smotanu, vanilinovy cukor a praskovy cukor dobre premiesame. Pridame uslahanu slahacku, maliny a rozpustenu zelatinu. Pripraveny krem natrieme na vychladeny korpus, povrch uhladime  dame na 3 hodiny do chladnicky stuhnut. Po vychladnuti rozlozime na krem maliny. Pripravime tortove zele podla navodu na pripravu a nalejeme ho na povrch torty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára