pondelok 18. januára 2016

Zvolenské rezy

6 Vajec, 10 dkg práškového cukru,2 polievkové lyžice rumu, 2 polievkové lyžice vody, 4 polievkové lyžice medu, 12 dkg mletých orechov, 20 dkg krupicovej (hrubej) múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, zo 6 bielkov sneh
Postup:Žĺtka, cukor, med, orechy, rum, a vodu miešame do peny. Pridávame striedavo múku a sneh. Jemno zamiešame, cesto dáme na plech, ktorý sme vyložilo mastným papierom a pečieme v miernej rúre. Upečené rozkrojíme po dĺžke a plníme týmto krémom.
Krém: 4 celé vajcia, 15 dkg kryštálového cukru, 1 polievková lyžica medu. Všetko ušľaháme vo vodnom kúpeli na husto. Medzitým si pripravíme 10 dkg práškového cukru,3 tabuľky zmäknutej čokolády, 25 dkg čajového masla vymiešame do peny, a pridáme do vychladnutého krému. Všetku masu znova vymiešame do peny a natrieme. Na druhý deň pokrájame, povrch zdobíme kávovou polevou č. 3

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára