streda 9. januára 2019

Bravčové karé na víne

500 g bravčového mäsa (karé)., olej., cibuľa., PL hladkej múky., voda., 250 g rajčiakov., 150 g šampiňónov., bobkový list., nové korenie., mleté čierne korenie., tymian., soľ., dl bieleho vína., citrónová šťava alebo ocot
Bravčové karé umyjeme, naklepeme a opečieme na oleji. Vyberieme tanier a do oleja dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, poprášime múkou, trošku opražíme a zalejeme vodou. Do takto pripravenej omáčky vložíme opečené karé, pridáme olúpané a narezané rajčiaky, šampiňóny, nové korenie, mleté čierne korenie, tymian, soľ a necháme všetko spolu dovariť. Pred dohotovením zalejem pokrm vínom a podľa chuti dodáme citrónovú šťavu alebo ocot. Podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára