Očistenú, rozporciovanú kačicu osolíme a dáme na rozohriatú masť a z obidvoch strán opečieme. V hrnci si na cibuli pripravíme svetlú zápražku, zalejeme studenou vodou a pridáme paradajkový pretlak, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkový list, čierne korenie a soľ. Zmes povaríme a precedíme na porcie mäsa. Pekáč prikryjeme a dáme dusiť. Podávame so zemiakmi alebo dusenou ryžou.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 22. februára 2017
Zapekaná kačica
kačica, masť, cibuľa, olej, 2 malé paradajkové pretlaky, 3-4 strúčiky cesnaku, bobkový list, nové korenie čierne korenie, soľ
Očistenú, rozporciovanú kačicu osolíme a dáme na rozohriatú masť a z obidvoch strán opečieme. V hrnci si na cibuli pripravíme svetlú zápražku, zalejeme studenou vodou a pridáme paradajkový pretlak, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkový list, čierne korenie a soľ. Zmes povaríme a precedíme na porcie mäsa. Pekáč prikryjeme a dáme dusiť. Podávame so zemiakmi alebo dusenou ryžou.
Očistenú, rozporciovanú kačicu osolíme a dáme na rozohriatú masť a z obidvoch strán opečieme. V hrnci si na cibuli pripravíme svetlú zápražku, zalejeme studenou vodou a pridáme paradajkový pretlak, nadrobno pokrájaný cesnak, bobkový list, čierne korenie a soľ. Zmes povaríme a precedíme na porcie mäsa. Pekáč prikryjeme a dáme dusiť. Podávame so zemiakmi alebo dusenou ryžou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára