štvrtok 23. februára 2017

Prekladaný kaleráb

3 vacsie kaleraby, 250 g mleteho masa, vrecusko ryze vo varnom vrecku, 2 vajcia, 4 dl smotany, 3 PL oleja, cibula, 2 PL paradajkoveho pretlaku, 2 masoxove kocky, 2 PL struhanky, petrzlenova vnat, mlete korenie, sol
Ryzu predvarime do polomakka. Medzitym na oleji zapenime cibulu, pridame pomlete maso a dusime za staleho miesania 15 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak, petrzlenovu vnat, ryzu, masoxove kocky. Pekacik, alebo jensku misu vymastime a vysypeme struhankou. Na spodok rozlozime kalerab, ktory sme pokrajali na tensie pruzky. Pridame ryzovo-masovu hmotu a zalejeme smotanou, ktoru sme osolili a zaslahali do nej vajcia. Toto opakujeme pokial mame suroviny. Poslednou vrstvou je kalerab, ktory nezabudneme zaliat smotanou. Pecieme asi 35 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára