Ryzu predvarime do polomakka. Medzitym na oleji zapenime cibulu, pridame pomlete maso a dusime za staleho miesania 15 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak, petrzlenovu vnat, ryzu, masoxove kocky. Pekacik, alebo jensku misu vymastime a vysypeme struhankou. Na spodok rozlozime kalerab, ktory sme pokrajali na tensie pruzky. Pridame ryzovo-masovu hmotu a zalejeme smotanou, ktoru sme osolili a zaslahali do nej vajcia. Toto opakujeme pokial mame suroviny. Poslednou vrstvou je kalerab, ktory nezabudneme zaliat smotanou. Pecieme asi 35 minut.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 23. februára 2017
Prekladaný kaleráb
3 vacsie kaleraby, 250 g mleteho masa, vrecusko ryze vo varnom vrecku, 2 vajcia, 4 dl smotany, 3 PL oleja, cibula, 2 PL paradajkoveho pretlaku, 2 masoxove kocky, 2 PL struhanky, petrzlenova vnat, mlete korenie, sol
Ryzu predvarime do polomakka. Medzitym na oleji zapenime cibulu, pridame pomlete maso a dusime za staleho miesania 15 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak, petrzlenovu vnat, ryzu, masoxove kocky. Pekacik, alebo jensku misu vymastime a vysypeme struhankou. Na spodok rozlozime kalerab, ktory sme pokrajali na tensie pruzky. Pridame ryzovo-masovu hmotu a zalejeme smotanou, ktoru sme osolili a zaslahali do nej vajcia. Toto opakujeme pokial mame suroviny. Poslednou vrstvou je kalerab, ktory nezabudneme zaliat smotanou. Pecieme asi 35 minut.
Ryzu predvarime do polomakka. Medzitym na oleji zapenime cibulu, pridame pomlete maso a dusime za staleho miesania 15 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak, petrzlenovu vnat, ryzu, masoxove kocky. Pekacik, alebo jensku misu vymastime a vysypeme struhankou. Na spodok rozlozime kalerab, ktory sme pokrajali na tensie pruzky. Pridame ryzovo-masovu hmotu a zalejeme smotanou, ktoru sme osolili a zaslahali do nej vajcia. Toto opakujeme pokial mame suroviny. Poslednou vrstvou je kalerab, ktory nezabudneme zaliat smotanou. Pecieme asi 35 minut.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára