štvrtok 23. februára 2017

Mäsové gule v kyslej kapuste

200 g mastnejsieho bravcoveho masa, 150 g uvareneho hovadzieho masa, 1 lyzicu oleja, 3 cibule, 150 g ryze, masovy vyvar, 1 vajce, mlete cierne korenie, majoran, sol, 40 g masti, 800 g kyslej kapusty, 20 g hladkej muky, 2 struciky cesnaku, 2 dl kyslej smotany
Surove i uvarene maso zomelieme. V rozohriatom oleji spenime 1 cibulu posekanu nadrobno, pridame premytu ryzu, oprazime, zalejeme masovym vyvarom a udusime do makka. K vychladnutej ryzi pridame zomlete maso, vajce, mlete cierne korenie, majoran a sol, vymiesame a zo zmesi sformujeme vacsie gule. V rozohriatej masti spenime zvysne 2 cibule pokrajane nadrobno, pridame pokrajanu kyslu kapustu, podlejeme, vlozime masove gule, prikryjeme a dusime 20 minut. Potom masove gule opatrne obratime a dusime dalsich 30 minut. Kapustu zahustime mukou oprazenou nasucho, prikryjeme a vlozime do vyhriatej rury na 20 minut. Nakoniec ochutime rozotretym cesnakom so solou a kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára