Maso zomelieme na masovom strojku a vymiesame s trochou ryze, pridame nadrobno pokrajanu cibulu a posekanu petrzlenovu vnat, vajecny bielok, osolime, okorenime. Z hmoty formujeme male knedlicky a obalujeme ich v muke. Do vody dame cibulu, petrzlenovu vnat, sol, nechame zovriet a v nej zavarime knedlicky. Asi 20 minut ich nechame vriet, pridame zvysok ryze a spolu asi 10 minut povarime. Medzitym vymiesame jogurt so zltkami a vylejeme do polievky. Vsetko spolu chvilu povarime. Nakoniec pridame do polievky maslo na zjemnenie.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
štvrtok 23. februára 2017
Čorba Topčeta
100 g mleteho masa, 40 g ryze, 60 g cibule, zelena petrzlenova vnat, 1 ks vajecny bielok, sol, mlete cierne korenie, 20 g hladkej muky, 1 1/2 dl jogurtu, 2 vajecne zltka, 20 g masla
Maso zomelieme na masovom strojku a vymiesame s trochou ryze, pridame nadrobno pokrajanu cibulu a posekanu petrzlenovu vnat, vajecny bielok, osolime, okorenime. Z hmoty formujeme male knedlicky a obalujeme ich v muke. Do vody dame cibulu, petrzlenovu vnat, sol, nechame zovriet a v nej zavarime knedlicky. Asi 20 minut ich nechame vriet, pridame zvysok ryze a spolu asi 10 minut povarime. Medzitym vymiesame jogurt so zltkami a vylejeme do polievky. Vsetko spolu chvilu povarime. Nakoniec pridame do polievky maslo na zjemnenie.
Maso zomelieme na masovom strojku a vymiesame s trochou ryze, pridame nadrobno pokrajanu cibulu a posekanu petrzlenovu vnat, vajecny bielok, osolime, okorenime. Z hmoty formujeme male knedlicky a obalujeme ich v muke. Do vody dame cibulu, petrzlenovu vnat, sol, nechame zovriet a v nej zavarime knedlicky. Asi 20 minut ich nechame vriet, pridame zvysok ryze a spolu asi 10 minut povarime. Medzitym vymiesame jogurt so zltkami a vylejeme do polievky. Vsetko spolu chvilu povarime. Nakoniec pridame do polievky maslo na zjemnenie.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára