streda 22. februára 2017

Kurča na víne so slaninou

kurča, červené víno, slanina, šampiňóny, cibuľa, maslo, hlad­ká múka, soľ, bobkový list, tymi­án
Kurča nakrájať na kocky, zo zvyš­kov pripraviť vývar, cibuľu (1) nakrájať nadrobno, šampiňóny (a iné čerstvé huby, 100 g) na plátky, slaninu (50 g) na malé kocky. Rozohriať rúru.
Na masle (50 g) a vode (1 dl) prudko podusiť nasolené mäso, nepretržite trochu podlievať. Dusiť asi 10 minút, potom pridať šam­piňóny, cibuľu, bobkový list (1), ty­mián (lyžička) a prípadne zľahka dosoliť, pridať slaninu a podliať vývarom. Dať dusiť do rúry. Keď všetko zmäkne, dokončiť úpravu na sporáku. Nechať vydusiť šťavu na tuk, zaprášiť lyžičkou múky, opražiť, znovu podliať vývarom a chvíľu podusiť. Nakoniec pridať štvrť litra vína a už len ohriať, ne­variť. Prílohy: cestoviny, ryža.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára