Kurča nakrájať na kocky, zo zvyškov pripraviť vývar, cibuľu (1) nakrájať nadrobno, šampiňóny (a iné čerstvé huby, 100 g) na plátky, slaninu (50 g) na malé kocky. Rozohriať rúru.
Na masle (50 g) a vode (1 dl) prudko podusiť nasolené mäso, nepretržite trochu podlievať. Dusiť asi 10 minút, potom pridať šampiňóny, cibuľu, bobkový list (1), tymián (lyžička) a prípadne zľahka dosoliť, pridať slaninu a podliať vývarom. Dať dusiť do rúry. Keď všetko zmäkne, dokončiť úpravu na sporáku. Nechať vydusiť šťavu na tuk, zaprášiť lyžičkou múky, opražiť, znovu podliať vývarom a chvíľu podusiť. Nakoniec pridať štvrť litra vína a už len ohriať, nevariť. Prílohy: cestoviny, ryža.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára