1 kurča, 3 jablká, 1 dl bieleho vína, mleté čierne korenie, 1 lyžica cukru, 60 g masla, 3 lyžice oleja, štipka škorice, soľ
Kurča rozporciujeme, prsia vykostíme, z horného stehna vyberieme kĺb. Mäso nasolíme, okoreníme a opečieme na oleji. pridáme vývar lebo vodu a dusíme do mäkka. Na panvici skaramelizujeme cukor do zlatohneda, pridáme maslo, na kolieska pokrájané jablká bez šupy a jaderníkov. Jablká krátko popražíme na karameli, aby zmäkli, potom ich zalejeme vínom a pridáme škoricu. Na vopred vyhriatu misu poukladáme porcie kurčaťa, ozdobíme ich jablkami a polejeme šťavou. Podávame s ryžou alebo s hranolčekmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára