streda 22. februára 2017

Arabský tanier

600 g morcacich prs, 600 g ladoveho salatu, 200 g redkovky, 80 g mrkvy, 100 g cervenej cibule, 4 struciky cesnaku, 4 ks pita chleba, 2 jogurty, 28 g maty, 1 kl rimskeho kminu, 0,5 dl olivoveho oleja, citron, sol, korenie 
Morcacie prsia nakrajame na vacsie kocky, osolime, okorenime rimskym kminom a zalejeme bielym jogurtom. Masu premiesame a nechame odstat pol hodiny. Ladovy salat, redkovku, mrkvu a cervenu cibulu zmiesame, osolime, okorenime a pokvapkame olivovym olejom a stavou z citrona. Zo zvysneho jogurtu urobime dresing. Zmiesame ho s jednym strucikom roztlaceneho cesnaku, jemne nasekanou matou a solou. Kusky morcacich prs si napichneme na ihlu a grilujeme pri strednej teplote. Pitu nahrejeme na grile, prerezeme ju na polovicu a narezeme v strede. Do obidvoch pit natlacime cast salatu, ulozime na oba okraje taniera, do stredu dame zvysny salat, navrch dame zvysny salat, navrch dame morcaci spiz dozdobeny citronom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára