400
g bravčového
mäsa, 1
hrnček ryže, 2 hrnčeky vody, kúsky konzervovaného alebo
čerstvého ananásu,ananásovú omáčku, cayensku
štipľavú papriku, kukuričný škrob, karí
korenie, soľ, olej
Ryžu
prepláchneme a dáme variť. Pridáme jednu polievkovú lyžicu
oleja (najradšej olivového), soľ a kari korenie. Ryžu necháme
zovrieť a ďalej varíme pod pokrievkou pri zníženej teplote
pokiaľ sa nevyparí všetka voda. Bravčové mäso si pokrájame buď
na kocky alebo na pásiky, jemne osolíme a opražíme prudko na
malom množstve oleja. Mäso opekáme ďalej pri nižšej teplote až
kým nie sú okraje mäsa opečené do zlata. Keď je mäso opečené
pridáme dve polievkové lyžice ananásovej omáčky a dve lyžice
ananásu, mierne okoreníme cayenskou štipľavou paprikou a
zahustíme 1 dcl vody v ktorej sme rozmiešali jednu čajovú lyžičku
kukuričného škrobu. Necháme zovrieť a servírujeme s karí
ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára