pondelok 27. marca 2017

Zamilované srdiečko-recept

3 vajcia, 3 PL teplej vody, 100 g praskoveho cukru, vanilkovy cukor, 100 g hladkej muky, 20 g kukuricneho skrobu, 2 CL prasku do peciva
Plnka: 1/2 l smotany na slahanie, 2 stuzovace slahacky, 1 kl praskoveho cukru, 150 g mletych vlasskych orechov, 2 PL amaretto likeru Na ozdobu: 1/4 kg cerstvych malin, 50 g poloviciek vlasskych orechov, 2 pl praskoveho cukru
Vajcia a teplu vodu vyslahame rucnym slahacom pri najvyssich otackach minutu do peny. Potom vmiesame praskovy a vanilkovy cukor a slahame dalsie 2 minuty. Pridame na dvakrat muku zmiesanu s kypriacim praskom a kukuricnym skrobom. Vypracujeme hladke cesto, ktore nalejeme do srdcovej formy vylozenej papierom na pecenie. Dame piect na 25 minut do elektrickej rury predhriatej na 180 stupnov. Po upeceni vyklopime korpus na kuchynsku mriezku pokrytu papierom na pecenie a z upeceneho srdiecka rychlo jednym tahom stiahneme papier na pecenie. Po vychladnuti ho vodorovne prekrojime.
Plnka: Zo smotany, stuzovacov slahacky a praskoveho cukru uslahame tuhu slahacku. Pridame mlete orechy a liker a kratko zamiesame. 1/3 plnky natrieme na spodnu cast korpusu a rozotrieme dohladka. Priklopime druhou castou korpusu a zvyskom plnky srdce natrieme zo vsetkych stran. Opacnou stranou varechy urobime na povrchu vlnky. Srdce nechame 2 hodiny odpocinut v chlade. Potom ozdobime malinami a polovickami orechov. Nechame este 30 minut vychladnut a nakoniec pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára