Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
streda 22. marca 2017
Vianočná štóla
Z 500 g hladkej muky, 50 g kvasnic, 250 ml mlieka, 70 g cukru, 2 zltkov, 170 g rozpusteneho masla, 1/2 lyzicky soli, kory z 1 citrona, 1/2 lyzicky skorice, 10 postruhanych horkych mandli zarobime kysnute cesto a dobre ho vypracujeme. Pridame 120 g olupanych krajanych mandli alebo orechov, 150 g hrozienok, 60 g kandizovaneho ovocia a dame kysnut. Potom vytvarujeme stolu a este raz nechame vykysnut. Upecenu, este teplu stolu potrieme 50 g rozpusteneho masla a stedro posypeme cukrom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára