Cesto: 2 balenia pizza v prasku, 40 ml oleja, 280 ml vody
Plnka: 100 g nakrajanej anglickej slaniny, cibula, 500 g mleteho masa, 2 zemle namocene vo vode, 2 vajcia, 2 struciky cesnaku, 1 PL hladkej muky, sol, sladka mleta paprika, rasca
Potretie: rozslahane vajce
Plnka: Na kocky nakrajanu slaninu vyskvarime, pridame nakrajanu cibulu, ktoru nechame zosklovitiet, a dame vychladnut. Do misy dame maso, vytlacenu zemlu, vajcia, vychladnutu slaninu s cibulou, roztlaceny cesnak, sol, mletu papriku, rascu a 1 PL hladkej muky. Vsetko rucne spracujeme. Podla navodu na obale pripravime cesto na pizzu: Z 2/3 cesta vyvalkame na pomucenej doske plat vacsi ako dno formy a polozime ho na vymastene dno. Prstami pritlacime cesto k okraju formy a nanesieme napln. Zo zvysku 1/3 cesta vyvalkame plat a prikryjeme nim napln. Cesto na okraji formy spojime a precnievajuce cesto odkrojime. Zo zvysku cesta vykrajame formickami rozne tvary. Povrch kolaca potrieme rozslahanym vajcom, poprepichujeme vidlickou a ozdobime ich povykrajovanymi kuskami cesta, ktore potom tiez potrieme vajcom. Kolac dame piect do predhriatej rury. Po upeceni nechame kolac 10 minut vo forme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára