Suroviny pre 4 osoby : 500 g jahôd, 5 plátkov bielej želatíny, 350 ml smotany, 1 zrelá limeta (príp. citrón), lístky mäty na ozdobu
Jahody umyjeme a necháme odkvapkať. 150 g odložíme, zvyšok rozmrvíme a pretrieme cez sito. Želatínu necháme nabobtnať, vytlačíme, rozpustíme a vmiešame do pyré. Vytrieme 4 formičky, naplníme ich trochou jahodového pyré a dáme do chladu. Zvyšné želé schladíme, dokiaľ nezačne želírovať. Smotanu ušľaháme a zamiešame do pyré. Zmes rozdelíme do formičiek a dáme na 3 hodiny chladiť. Zvyšné jahody nakrájame na plátky. Limetu umyjeme, osušíme, kôru nakrájame na tenké prúžky a vytlačíme šťavu. Jahody ružicovito rozprestrieme na 4 taniere a zalejeme 2 lyžičkami šťavy. Formičky nakrátko postavíme do horúcej vody a timbalu vyklopíme na jahodovú oblohu. Ozdobíme lístkami mäty.
Tip: Ako formičky na timbalu môžeme použiť šálky na kávu alebo poháre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára