sobota 25. marca 2017

Tartuffo z rôznych druhov zmrzliny

Suroviny pre 4 osoby : 6 žĺtkov, 100 g hnedého cukru, 2 lyžice medu, 125 ml silnej čiernej kávy, 750 ml šľahačky, 1/2 vanilkového lusku, 100 ml mlieka, 60 g cukru, 100 g kokosového krému, 4 kopčeky vanilkovej zmrzliny, 4 lyžice kakaa a strúhaného kokosu na posypanie
V horúcom vodnom kúpeli ušľaháme dotuha 3 žĺtky s cukrom a medom. Pridáme silnú kávu a miešame, až krém vychladne. Ušľaháme dotuha smotanu a do krému z nej primiešame len tretinu. Necháme 2 hod. mraziť. Vanilkový lusk rozlúpneme, dreň vyškriabeme. Povaríme v mlieku. Lusk vyberieme. 
Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Prilejeme mlieko a v horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme. Miešame, až krém vychladne a pridávame kokosový krém. Vmiešame zvyšok šľahačky a necháme tiež 2 hod. mraziť. 
Na dno dvoch formičiek dáme kopček vanilkovej zmrzliny a doplníme kávovou. Do ďalších formičiek dáme po kopčeku kávovej zmrzliny a na ňu kokosovú. Dezert necháme ešte 1 hod. mraziť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára