sobota 4. marca 2017

Talianska slepačia polievka

1 sliepka s drobkami, sol, cele cierne korenie, 100 g korenovej zeleniny, cibula, 10 g cesnaku, 50 g uvarenej ryze, petrzlenova vnat
Vajecna sadlina: vajce, 1 dl smotany, trosku mleteho muskatoveho kvetu, 10 g masla
Ocistenu sliepku a drobky umyjeme, dame do hrnca, zalejeme vodou a pomaly varime. Pridame sol, cele cierne korenie a sliepku uvarime do makka. Potom sliepku vyberieme a upravime ako hlavny pokrm. Drobky varime dalej, pridame ocistenu korenovu zeleninu, cibulu a cesnak. Ked su drobky a zelenina makke, pokrajame ich na drobne kocky a vlozime do precedeneho vyvaru spolu s uvarenou ryzou. Nakoniec pridame do polievky vajecnu sadlinu, pokrajanu na drobne kocky. Polievku dochutime a pridame posekanu petrzlenovu vnat.
Vajecna sadlina: Vajce rozmiesame so smotanou, osolime, pridame mlety kvet, dame do ohnovzdornej nadoby, ktoru vytrieme maslom, prikryjeme, dame do vodneho kupela a nechame v rure stuhnut. Potom sadlinu vyklopime a pokrajanu dame do polievky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára