pondelok 27. marca 2017

Sladká hora-recept

Na cesto: venceky, 125 g zmaknuteho rastlinneho tuku na pecenie, 250 ml vody, 3 vajcia
Napln: 650 ml mlieka, 150 g makkeho masla, 60 g praskoveho cukru, 2 PL nugatoveho kremu
Visnove zele: pohar visni, 2 PL cukru, balenie tortove zele, 250 ml stavy z kompotu
Posypanie: praskovy cukor
Zo zmesi na venceky podla navodu na obale upecieme 75 malych veternikov, ktore nechame vychladnut. Podla navodu pripravime aj napln, ktoru rozdelime na 2 polovice. Do jednej polovice naplne zaslahame nugatovy krem. Do zdobiaceho sacku s malou hladkou nasadkou dame svetlu napln a do kazdeho veternika strekneme trochu naplne. Sacok naplnime tmavou naplnou a opat strekneme napln z opacnej strany do veternika. Visne nechame odkvapkat  a stavu pouzijeme na pripravu visnoveho zele. Tortove zele uvarime podla navodu na obale a vmiesame do neho visne. Za obcasneho miesania nechame trochu vychladnut. Akonahle zacne tuhnut, na tacku vrsime striedavo veterniky, ktore polievame visnovym zele. Po dokonceni ulozime na 2 hodiny do chladnicky. Pred servirovanim posypeme praskovym cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára