utorok 28. marca 2017

Polievka z červenej repy

150 g cervenej repy, 120 g kyslej kapusty, 50 g mrkvy, 30 g petrzlenu, 1 cibulu, 100 g udenej klobasy, 200 g hovadzieho masa, sol, cele cierne korenie, 1 bobkovy list, 2 dl kyslej lahodkovej smotany
Cervenu repu osupeme a pokrajame na male kocky. Kyslu kapustu pokrajame, mrkvu, petrzlen a cibulu ocistime. Klobasu umyjeme a pokrajame na kolieska. Hovadzie maso dame varit vcelku do studenej, osolenej vody s celym ciernym korenim a bobkovym listom. Po polhodine varenia pridame pripravenu cervenu repu, kyslu kapustu, mrkvu, petrzlen, cibulu a klobasu. Makke maso vyberieme, pokrajame a vlozime spat do polievky. Nakoniec polievku zjemnime kyslou lahodkovou smotanou. Podavame s ciernym chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára