Na prípravu piškótového cesta:20 dag hladkej múky, 6 vajec, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 malé lyžičky vanilkového cukru, 100 g Linco Family na pečenie
Na prípravu pistáciovej peny:1 dl sladkej smotany, 200 g pomletých pistácií, 150 g práškového cukru, 30 g želatíny
Vaječné bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do penista. Postupne pridávame múku a tuhý sneh. Plech vymastíme Linco Family margarínom na pečenie, vysypeme múkou a cesto opatrne vylejeme na vymastený plech. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.
Pistáciová pena:Rastlinnú smotanu vyšľaháme, pridáme práškový cukor, pomleté pistácie, želatínu a zľahka premiešame.
Vychladené piškótové cesto upravíme na korpus a položíme do okrúhlej formy na alobal alebo mastný papier. Navrch dáme penu z pistácií. Vychladenú tortu pokrájame. Ak máme k dispozícii tortovú formu, môžeme cesto upiecť rovno v nej.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára