pondelok 27. marca 2017

Marhuľové mafiny

125 g makkeho masla, 125 g krystaloveho cukru, balicek vanilinoveho cukru, 2 vajcia, 150 g hladkej muky, 1 CL kypriaceho prasku, 2 CL postruhanej pomarancovej kory, 200 g ricotty, 40 g praskoveho cukru, 30 g susenych marhul
Maslo, stipku soli, krystalovy a vanilinovy cukor vymiesame dopenista elektrickym salhacom. Postupne pridavame vajcia. Muku s kypriacim praskom preosejeme do vajecneho kremu, pridame pomarancovu koru a vsetko premiesame. Papierove kosicky naplnime do 2/3 cestom. Potom ich prelozime na plech a pecieme 25 minut pri teplote 190 stupnov. Ricottu vymiesame s praskovym cukrom a 1 PL vody. Susene marhule posekane na tenke pasiky. Vychladnute mafiny ozdobiem kremom a posypeme susenymi marhulami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára