300 g hladkej muky, 150 g praskoveho cukru, 70 g margarinu, 1 dl kyslej smotany, vajce, sol, 1/4 balicka prasku do peciva
Plnka: 200 g praskoveho cukru, 1 1/2 dl vody, 150 g maku, 50 g piskotovych omrviniek, mleta skorica a klincek, citronova kora, 20 g hrozienok, vajce na potretie
Z muky, cukru, margarinu, smotany, vajca, soli a prasku do peciva vypracujeme cesto, ktore nechame chvilu stat. Rozdelime ho na polovice a vyvalkame. Jednu polovicu dame na plech, potrieme plnkou a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vrch potrieme rozslahanym vajcom, popichame vidlickou a upecieme v mierne teplej rure.
Plnka: Cukor a vodu dame varit, pridame zomlety mak, omrviny, postruhanu citronovu koru, hrozienka, na hrot noza skorice a klinceka a dobre premiesame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára