pondelok 27. marca 2017

Karamelové piškóty

150 g piskot, 30 kociek cukru, 1 pl vody, 1/4 l mlieka, 2 zltky, 1 pl hladkej muky, ovocie, 5 pl kakaa, tuha slahacka 
V nadobe s vodou rozpustime cukor a za staleho miesania ho uprazime do hneda na karamel. Potom odstavime, opatrne vlejeme mlieko s rozslahanymi zltkami a mukou a za staleho miesania dame na sporak, kde uvarime z masy horucu kasu. Do pripravenych misiek polozime vrstvu piskot, zalejeme kasou a oblozime umytym odkostkovanym ovocim. Takto postupujeme, pokial sa misky nenaplnia. Posledna vrstva by mali byt piskoty. Misky dame na chladne miesto stunut. Potom ich vyberieme, piskoty vyklopime na taniere, ozdobime tuhou slahackou a posypeme ovocim alebo kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára