Cesto: teglik prirodneho jogurtu, 3 tegliky polohrubej muky, 1 KL prasku do peciva, 2 tegliky cukru, balicek struhanej citronovej kory, 3 vajcia, teglik jedleho oleja
Oblozenie: konzerva polenych broskyn
Potretie: 100 g pomarancovej marmelady, 25 g pistacii na posypanie
Jogurt dame do nadoby, teglik umyjeme a utrieme. Muku zmiesame s praskom do peciva, pridame cukor a citronovu koru a pridame k jogurtu. Pridame vajcia a olej, nadobu pevne uzavrieme a viackrat silno potrasieme, aby sa vsetko dobre premiesalo. Nakoniec cesto este raz dokladne premiesame varechou. Cesto nalejeme na vymasteny plech a povrch zahladime. Broskyne nechame odkvapkat a rozdelime ich na cesto. Plech dame do rury a pecieme. Plech postavime na mriezku. Marmeladu pretrieme cez sito, v malom kastroliku ju zohrejeme a potrieme nou este koruci kolac. Kolac nakoniec posypeme posekanymi pistaciami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára