sobota 4. marca 2017

Jablkový šťavnatý koláč s polevou

6 vajec, 150 g praskoveho cukru, 70 g krystaloveho cukru, 1,5 dcl mlieka, 120 g polohrubej muky, pol vrecka prasku do peciva, 2 lyzice kakaa, 1 kg jablk, cokoladova poleva
Zltka vymiesame s praskovym cukrom a potom postupne pridavame olej, mlieko, kakao a muku premiesanu s praskom do peciva. Cesto vylejeme na pomasteny a mukou vysypany plech a upecieme. Postruhane jablka zmiesame s bielkovym snehom, ktory sme vyslahali s krystalovym cukrom. Jablkovu hmotu navrstvime na upecene cesto a este 20 minut dopekame pri strednej teplote. Po vychladnuti polejeme kolac cokoladovou polevou. Po stuhnuti nakrajame na uhladne rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára