sobota 4. marca 2017

Jablkový koláč zaprávaný jablkovou štavou

250 ml jablčnej šťavy, 300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 150 g strúhanky, 1 balenie prášku do pečiva, 5 vajec, 200 g masla
na posypanie:  1,5 kg jabĺk, 30 g mandľových lupienkov, práškový cukor
Zmiešame múku, prášok do pečiva, strúhanku a práškový cukor. Pridáme vajcia, maslo a jablčnú šťavu a všetko riadne vymiešame na hladké cesto. Vylejeme ho na vymastený plech, povrch zahladíme. Jablká olúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadrovníky. Pokrájame ich na jemné dieliky a škridľovito poukladáme na cesto. Posypeme mandľami a plech vložíme do rúry. Pečieme pri 160 °C asi 30 až 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára