utorok 14. marca 2017

Grécky biftek

600 g hovadzieho masa, 30 g oleja, 200 g rajciakov, 100 g zelenej papriky, 40 g slaniny, 150 g ryze, 200 g kecupu, mlete cierne korenie, sol
Dobre odlezanu svieckovicu pokrajame na rezne. Tupou hranou ich rozklepeme, po okrajoch narezeme, posolime, okorenime a v rozohriatom oleji z oboch stran prudko opecieme. Opeceny biftek z oleja vyberieme a do zvysku oleja pridame rajciaky nakrajane na kolieska, zelenu papriku pokrajanu na pasiky a umytu ryzu, zalejeme vyvarom, posolime, nechame zovriet, prikryjeme a v mierne rozohriatej rure dusime do makka. Udusenu ryzu s rajciakmi a paprikou vlozime na misu, na ne polozime opeceny biftek a polejeme rozpalenou, udenou slaninou pokrajanou na drobne kocky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára