pondelok 27. marca 2017

Gaštanové rezy

8 oblatok, 120 g masla, 150 g praskoveho cukru, 20 g kakaa, 200 g uvarenych olupanych a cez sito pretretych gastanov, 1 PL tuzemskeho rumu, podla chuti pikantny dzem
Z masla a cukru vymiesame hladku penu, do ktorej pridame kakao, pomiesame, potom gastany, tuzemsky rum a vymiesame hladku plnku, ktorou natierame jednotlive oblatky. Natrete oblatky polozime na seba, vrch nenatrieme, ale rovnomerne na jednu hodinu zatazime tazkym predmetom. Potom vrch polejeme kakaovou polevou
Kakaova poleva: 6 PL krystaloveho cukru, 3 PL horucej vody, 2 PL kakaa, 1 PL masla. Cukor s vodou uvarime na nitku, potom za staleho miesania pridavame kakao, pomiesame, odstavime a do horucej polevy prisame maslo a vymiesame hladku polevu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára