sobota 4. marca 2017

Francúzsky hruškový koláč

4 salky hladkej muky, prasok do peciva, 3 salky cukru, 250 g makkeho tvarohu,ktory rozslahame s trochou mlieka na jemnu, hladku hmotu, 2 salky oleja, citronova kora z 1/2 citrona, 4 vajcia, 3 hrusky
Muku preosejeme a premiesame s praskom do peciva. Dame ju do misy, v strede vyhlbime jamku, do ktorej dame tvaroh, cukor, olej, nastruhanu citronovu koru a rozslahane vajcia. Vsetko zmiesame dohromady a cesto dokladne vypracujeme. Okruhlu formu s priemerom 25 cm natenko vymazeme tukom a ulozime do nej rovnomernu vrstvu cesta. Hrusky olupeme, pokrajame na stvrtky a vykrojime jadrovniky. Takto pripravene ich vtlacime do cesta. Kolac pecieme v stredne horucej rure 45 minut dozlatista. Hned po upeceni ho vyklopime a este horuci podavame, vyborne vsak chuti i studeny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára