200 g bravčového mäsa., 200 g údeného mäsa., 150 g údenej klobásy., 150 g surovej klobásy., 150 g kyslej kapusty., 1 ¼ l kapustovej šťavy., vody., veľká cibuľa., 4 zemiaky., 20 g sušených húb., soľ., bobkový list., červená paprika., vegeta
KURKA: 4 ks sucháre., 3 PL oleja., 3 vajcia., menšia cibuľa., 4 strúčiky cesnaku., na štipku noža jedlej sódy., 4 PL hrubej múky., čierne korenie., soľ
Kapustu so šťavou necháme zovrieť a podľa potreby doplníme vodou na primeranú kyslosť. Vložíme všetky mäsá, celú očistenú cibuľu, celé očistené zemiaky, umyté posekané huby, trochu povaríme a dochutíme soľou, paprikou, bobkovým listom, vegetou a varíme pokiaľ mäsá nezmäknú.
Sucháre polámeme na kúsky, pridáme olej, rozšľahané vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, sódu a všetko zamiešame. Necháme chvíľu postáť, aby sucháre nasiakli. Pridáme múku, okoreníme, osolíme, dobre premiešame a formujeme gule. Ak je hmota riedka, pridáme ešte trocha múky. Gule vložíme do polievky na posledných 20 minút varu. Mäsá aj kurku vyberieme a podávame po kúsku z každého druhu mäsa s kurkou a chrenovou cviklou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára