sobota 12. januára 2019

Jablkovo - orechový chlebík

750 g očistených nastrúhaných jabĺk., 200 g nakrájaných sušených sliviek alebo fíg., 200 g hrozienok., 125 g nasekaných vlašských orechov., 125 g práškového cukru., KL kakaa., ½ balíčka škoricového cukru., PL rumu., 500 g hladkej múky., balíček kypriaceho prášku do pečiva
Jablká, slivky, hrozienka, orechy, cukor, kakao, škoricový cukor a rum vo väčšej miske dobre zamiešame. Ovocnú zmes odložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Po odležaní do zmesi pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a miešame do hladka. Hladké cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej hranatej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 60 – 70 minút pri teplote 175 stupňov C. Po upečení vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára