200 g hovädzieho mäsa., 200 g bravčového mäsa., soľ., mleté čierne korenie., cibuľa., 50 g údenej slaniny., vajce., 2 žemle., 2 – 3 PL mlieka., strúčik cesnaku., majorán., strúhanka., 100 g kapií v oleji., 4 sterilizované sladkokyslé uhorky., masť na vymastenie pekáča., mäsový vývar
Obidva druhy mäsa pokrájame na kocky, zomelieme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozpraženej pokrájanej slanine, necháme vychladnúť a pridáme k zomletému mäsu spolu s vajcom, pokrájanou žemľou navlhčenou mliekom a rozotretým cesnakom. Zmes ochutíme majoránom, podľa potreby zahustíme strúhankou a dobre premiešame. Nakoniec primiešame kapie a sladkokyslé uhorky pokrájané na tenké rezance. Zmes sformujeme do tvaru bochníka, vložíme do vymasteného pekáča, podlejeme trochou mäsového vývaru a upečieme vo vyhriatej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára