streda 22. februára 2017

Kurča s arašidami a čilli

400 g kuracích pŕs, 1 lyžička jemne strúhaného ďumbiera, 1/2 hrnčeka surových arašidov bez šupky, 1 hrnček bambusových výhonkov (rezy), 1 cibuľa, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 lyžica suchého sherry, 1 lyžica sójovej omáčky, 1/2 hrnčeka slepačieho vývaru, rastlinný olej, 1 čerstvá alebo sušená čili paprička, 1 lyžička čilli omáčky, 2 lyžičky maizeny
Mäso pokrájame na malé kocky. Marinujeme najmenej 30 minút v zmesi ďumbiera, sherry, sójovej omáčky. Čili s arašidami opražíme na oleji a vyberieme. V tom istom oleji pražíme približne 1 a 1/2 minúty cibuľu, papriku a bambusové výhonky. Zmes vyberieme, alebo ak máme dostatočne veľký wok, zhrnieme nabok a pridáme mäso. Pražíme ho 2 až 3 minútky v rozohriatom oleji. Pridáme vývar, sójovú omáčku a maizenu. Miešame, kým šťava nezhustne. Primiešame paprikovú zmes, čilli a arašidy a krátko prehrejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára