streda 22. februára 2017

Aromatické kura na studeno

6 kuracích pŕs bez kože, 2 PL medu, nastrúhanú kôru z jedného veľkého pomaranča, šťavu z jedného pomaranča, olivový olej, 1 PL sójovej omáčky, soľ, korenie, hlávkový šalát
Rúru predhrejeme na 200 C. V zapekacej mise zmiešame med, pomarančovú kôru z dobre umytého pomaranča, šťavu z pomaranča, olej, sójovú omáčku, soľ a korenie. V zmesi dobre obalíme omyté a osušené kuracie prsia. Pečieme cca 45 minút. Mäso často obraciame a prelievame vypečenou šťavou. Ku koncu pečenia sa šťava takmer úplne vypečie. Kura necháme vychladnúť, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky. Pred podávaním nakrájame na tenšie plátky a servírujeme na listoch šalátu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára