Plnka: 400 g miesaneho mleteho masa, 1-2 male zemle, 2 vajcia, 1 vacsia cibula, mlete cierne korenie, mleta cervena paprika, 100 g udenej slaniny, 70 g masti, 0,7 l vody, 1 maly rajciakovy pretlak, 1 lyzica vyberovej muky
Kapustu ocistime, oplachneme a dame do hrnca s vriacou vodou, ktoru sme predtym osolili, na 10 minut. Kapustu potom vyberieme, nechame odkvapkat, zoberieme 8 vacsich listov a po dva polozime jeden na druhy, aby sme vytvorili priestor pre plnku.
Plnka: Maso zomelieme, zemle namocene vo vode vyzmykame a pridame k masu. Potom pridame vajcia, nadrobno pokrajanu cibulu, korenie, papriku a sol. Vsetko spolu dobre premiesame a touto plnkou plnime kapustove listy. Naplnene listy zvinieme, kazdy obalime platkom slaniny a upevnime sparadlom. Na rozpalenej masti zavitky opecieme zo vsetkych stran, potom podlejeme vodou a prikryte dusime 25-30 minut. Pred dovarenim pridame rajciakovy pretlak a zahustime mukou, ktoru rozhabarkujeme v troske vody a dobre prevarime.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára