Suroviny: Korpus – tertská hmota: 11 dkg kr. cukru, 4 dkg pr. cukru, 3 bielky, 4 dkg arašidov 7,5 dkg HELIE, 1,5 bielka do tuku.
Postup: práškový cukor a margarín mierne nahrejeme a vyšľaháme dopenista, pridáme 1,5 bielka. 3 bielky a krištáľový cukor vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka spojíme s vyšľahaným tukom a primiešame múku s orechami. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 – 200 stupňov dozlatista.
Krém – suroviny: 5 dkg kr. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 dl mlieka, ½ prášku Zlatý klas, 10 dkg masla, 10 dkg Helie, 5 dkg karamelového topingu Nestlé, 1 malý pohárik rumu.
Postup: tuk vyšľaháme s cukrom, Zlatý klas uvaríme v mlieku, spojíme, pridáme toping.
Dokončenie: Upečený korpus nakrájame na tyčinky, nastriekame na ne špirálovite krém a necháme v chladničke dobre stuhnúť. Namáčame do čokolády a posypeme posekanými arašidami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára