štvrtok 23. marca 2017

Štrúdľa v mlieku

150 g polohrubej muky, 1 CL cukru, cele vajce, rastlinne maslo v mnozstve velkom ako maly orech, na spicu noza soli, trosku vlaznej vody
Plnka: 3 rozky pokrajane na drobne kocky, 100 g cukru, 100 g hrozienok, 1 PL skorice, balicek vanilkoveho cukru
Z uvedenych surovin vymiesime redsie cesto, ktore na doske prikryjeme zohriatym tanierom a nechame polhodinu postat. Potom cesto vytiahneme ako na strudlu a naplnime. Takto pripravenu strudlu stocime do zavinu, potom ho zvinieme do tvaru slimaka, prelozime na pekac a zalejeme 1,5 l prevareneho mlieka. Pekac so strudlou prikryjeme a zapekame v rure 45 minut. Podavame teple i studene.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára