štvrtok 23. marca 2017

Parížske tyčinky

150 g mandli, 150 g orieskov, 100 g cukru, 1/2 balicka vanilkoveho cukru, stipka mletej skorice, 2 klinceky, vajce, zltok, tuk a muka na vymastenie a vysypanie plechu
Poleva: 150 g cukru, bielok, citronova stava
Mandle a oriesky zomelieme a zmiesime s cukrom, celym vajcom a zltkom. Pridame vanilkovy cukor, utlcene klinceky a mletu skoricu. Znovu zmiesime a z cesta urobime hruby valcek, rozvalkame ho na sirku 6 cm a hrubku 1/2 cm. Po celom povrchu rozotrieme polevu a nakrajame tycinky siroke 1/2 cm. Opatrne prenesieme na pomasteny plech vysypany mukou a upecieme v mierne teplej rure. Cukor, bielok a citronovu stavu vymiesame na hustu polevu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára