streda 22. marca 2017

Opekance s makom

30 g drozdia, mlieko, sol, 20 g praskoveho cukru, 500 g hladkej muky, 100 g maku, 60 g praskoveho cukru, 2 lyzice masla
Drozdie rozmiesame v troche vlazneho mlieka, pridame sol, lyzicu cukru a lyzicu muky. Nechame vykysnut na teplom mieste. Muku preosejeme, pridame vykysnuty kvasok a mlieko podla potreby. Vymiesime cesto, ktore nechame vykysnut. Vykysnute cesto pokrajame a rozsulame na sulky asi 1 cm hrube. Sulky pokrajame na kusky, ktore ulozime na vymasteny plech. Nechame chvilu vykysnut a upecieme vo vyhriatej rure. Pred podavanim opekance sparime vriacim mliekom a posypeme pomletym makom a praskovym cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára