štvrtok 23. marca 2017

Hus na rasci

1 menšia hus, soľ, rasca, 250 g poleného hrachu, 150 g krúp, 2 cibule, 4 strúčky cesnaku, 1 lyžica majoranu, 1 lyžica potlačeneho čierneho korenia
Očistime husu umyjeme, dobre osolime z vrchu aj z vnútra a necháme celú noc odležať. Potom posypeme rascou, vložime na pekač prsiami dole, podlejeme vodou a prikrytu vo vyhriatej rúre pečieme do mäkka.Hrach dobre oplachneme a večer pred varením namočime do studenej vody. Potom uvarímedo mäkka. Krúpy preberieme, dobre preplachneme a v posolenej vode uvarime do mäkka.Uvarene preplachneme studenou vodou a necheme odkvapkať.Na husacom tuku opražime cibuľu pokrajanú nadrobno.Vo veľkej mise zmiešame hrach ,krúpy, pretlačený cesnak, soľ, korenie, majorána opraženu cibuľu. Do vymastenej zapekocej misy dame šulet, oblažime vykosteným husacim mäsom, dobre polejeme husacou masťou a vo vyhriatej rúre zapekame asi 20 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára