150 g struhanej cokolady, 150 g praskoveho cukru, 80 g pohankovej muky, 50 g nelupanych struhanych mandli, 2 bielka, 1 CL rumovej esencie
Napln: kusok masla velkosti vlasskeho orecha, 1 CL praskoveho cukru, 2 uvarene postruhane zltka, trocha rumovej esencie
Na obalenie: kokosova mucka
Cokoladu zmiesame s cukrom, mandlami, bielkami, pohankovou mukou, rumovou esenciou a spojime v cesticko. Vyvalame valcekom a nakrajame ho na rovnako velke platky. Kazdy kusok trochu roztlacime a do stredu dame trochu naplne. Zabalime do gulicky, obalime v kokosovej mucke a dame do papierovych kosickov. Ak chces, mozes gulicky namiesto kokosu obalit v struhanej cokolade alebo v orechoch.
Napln: Maslo vymiesame s cukrom, nastruhanymi zltkami a ochutime rumovou esenciou. Mozes dat dovnutra namiesto plnky kandizovanu ceresnu. Skladuj v chladnicke!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára