3 banány (podľa počtu stravníkov), tri druhy zmrzliny (kopček na jednu porciu)
Na ozdobenie:kandizované višne na ozdobu, mleté oriešky na posypanie, trojuholníkové oblátky
Na čokoládovú polevu:1,5 tabuľky čokolády, 100 g hnedého cukru, 2 lyžice zlatého sirupu (medu), 150 ml hustej smotany (na šľahanie), 100 g masla
Príprava čokoládovej polevy:Čokoládovú polevu si pripravíme zo všetkého úplne najskôr. Čokoládu nalámeme do kovového kastrólika, pridáme asi 3 lyžice hnedého cukru, pár lyžíc dobrého zlatého sirupu (alebo medu), hustej smotany na šľahanie a aby sa poleva pekne leskla, tak pridáme ešte štipku masla.
Teraz to všetko teplom rozpustíme, skoro ako by sme to varili, ale variť sa to nesmie! Najlepšie bude, keď použijeme vodný alebo parný kúpeľ. Akonáhle sa čokoláda rozpustí, všetko spolu dobre zamiešame a budeme mať vynikajúcu hladkú čokoládovú polevu.
Príprava banánov so zmrzlinou:Olúpané banány zo strany pridržíme, aby sa nám neprelomili pri krájaní a rozrežeme ich opatrne po dĺžke na polovice. Vložíme do podlhovastej misky. Na banán nakladieme tri kopčeky rôznych druhov zmrzlín (čokoládové, ríbezľové, jahodové a pod).
Konečná úprava pohára:Čokoládovú polevu naberieme vareškou, necháme ju stekať tenkým prúdom na banány aj kopčeky zmrzliny na miske a pekne ich „počmárame“. Nakoniec nahor posadíme pár čerešničiek na ozdobu a posypeme nastrúhanými orieškami. Do prostredného kopčeka zmrzliny zasunieme jeden koniec trojuholníkovej oblátky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára