utorok 8. januára 2019

Srbské baranie mäso s ryžou a hubami

2 cibule., 50 g masti., 400 g baraniny,., soľ., mleté čierne korenie., PL oleja., 300 g ryže., 250 g čerstvých húb., KL mletej červenej papriky., vývar z kostí., zelená petržlenová vňať
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, speníme na časti tuku. Pridáme pokrájané mäso, opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a odstavíme. Na oleji opražíme ryžu, zalejeme vodu a udusíme do polomäkka. Na zvyšku masti opražíme huby pokrájané na plátky, premiešame s udusenou ryžou a mletou červenou paprikou. Vložíme do ohňovzdornej misy, navrch dáme opečené mäso, zalejeme vývarom z kostí a prikryté vložíme do vyhriatej rúry na 10 minút. Potom odkryjeme a pečieme 20 – 30 minút. Keď sa vývar odparí, posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a odstavíme. 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára