400 g bravčového mäsa zo stehna alebo karé bez kosti., soľ., mleté čierne korenie., 200 g tvrdého syra., 100 g šunky., tuk na opekanie., PL oleja., sladká i štipľavá mletá červená paprika
Umyté mäso pokrájame na tenké rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Syr a šunku pokrájame na tenké plátky rovnako veľké ako rezne. Na plátok mäsa položíme plátok syra, šunky a znova plátok syra, prikryjeme mäsom a na okrajoch spojíme kuchynskými ihlicami alebo špáradlami. Opečieme v rozohriatom tuku z obidvoch strán a vložíme do vyhriatej rúry upiecť. Počas pečenia potierame olejom, v ktorom sme rozmiešali sladkú i štipľavú mletú červenú papriku. Podávame so zemiakovou kašou a uduseným zeleným hráškom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára