piatok 11. januára 2019

Milánska špecialita

150 g bravčovej pečene., 120 g cibule., 4 PL oleja., mleté čierne korenie., majorán., soľ., 30 g hladkej múky., 100 g mrkvy., 50 g petržlenu., PL rajčiakového pretlaku., dl červeného vína., 250 g špagiet., 50 tvrdého syra
Pečeň pokrájame na malé kocky. Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na oleji. Pridáme pečeň, mleté čierne korenie, majorán, múku a znova opražíme. Očistenú mrkvu a petržlen nahrubo postrúhame a pridáme k pečeni. K mäkkej zmesi pridáme rajčiakový pretlak, soľ, víno a toľko vody, aby vznikla hustejšia omáčka. Dusíme ešte asi 15 minút. Medzitým uvaríme v slanej vode špagety podľa návodu na obale. Po scedení ich rozložíme na taniere a do stredu tanierov vložíme udusenú zmes. Povrch posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára