streda 22. februára 2017

Pečená kačica s mätou

2 kg kacice, 5 pomarancov, 2 skoricove tycinky, 2 viazanicky maty, 100 g hnedeho cukru, 125 ml jablcneho vinneho octu, 80 ml konaku Grand Mariner, 30 g masla, 800 g zemiakov, viazanicka petrzlenu, 3 cibule, sol, mleta rasca, olej
Kacicu zvnutra i zvonka dokladne potrieme solou, pomarancom a na kozi urobime nozom zarezy. Brusnu dutinu naplnime skoricou a matovymi listkami. Kacicu potom polozime na pekac brusnou stenou smerom dole. Pokvapkame ju olejom a dookola nalejeme rozpustene maslo. Rure predhrejeme na 180 stupnov a podla toho, aka je kacica velka, pecieme asi 1,5 az 2 hodiny. Kazdych 10 minut kacicu potieramae omackou, ktoru si pripravime nasledovne: hnedy cukor podlejeme jablcnym octom a konakom a vsetko dokladne povarime. Osupeme 2 pomarance a stavu z nich vytlacime do cukrovej stavy. Niekolko minut povarime a odlozime nabok, aby omacka bola poruke pri potierani masa. Pomarancovu koru nakrajame na pruzky a podusime ju na rozpustenom masle. Pred podavanim pouzijeme tuto zmes na poliatie upecenej kacice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára